Er zijn diverse wandel-en fietsroutes en bezienswaardigheden in de directe omgeving o.a.: (druk op de linken voor de pagina)
www.gelderseroutes.nl
www.klompenpaden.nl

https://klompenpaden.nl/klompenpad/rhenoijschep/

Schoonrewoerdse wiel:
Een wandeling rond het Schoonrewoerdse wiel.
Lengte van de wandelroute 2,5 km.
Afstand vanaf Felis Hoeve 5 km.

Het Schoonrewoerdse wiel is een water dat ontstaan is door een dijkdoorbraak. Het is één van de grootste wielen in Nederland en via een mooie dijkroute makkelijk bereikbaar vanaf de Felis Hoeve. In alle jaargetijden is een wandeling rond dit wiel absoluut de moeite waard. Langs boomgaarden, grienden en akkers voert het wandelpad u door oer-Hollandse natuur. In en rond het wiel leeft een diversiteit aan dieren waaronder watersalamanders, bruine kikkers, tal van eenden, vogels en natuurlijk nog vele andere diersoorten. Ga het zelf ontdekken.

Kloosterroute, Molenroute en Kooiroute.

Wandelroutes over landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Lengte respectievelijk 4,8 km, 8,5 km en 12,5 km.
Afstand vanaf de Felis hoeve 7 km.

Heerlijkheid Mariënwaerdt ligt op fietsafstand van de Felis Hoeve en start bij pannenkoekenhuis de Stapelbakker.
Wandelingen over dit prachtige landgoed voeren u terug in de tijd, langs monumentale boerderijen, hooibergen en landhuizen, over akkers, langs waterpartijen, door bossen en over lanen. Weg van alle drukte, weg van het rumoer van alledag.

Glasroute Leerdam
Wandelroute of fietsroute door Leerdam Lengte 5 km.
Afstand vanaf de Felis Hoeve 2 km.

Glasstad Leerdam is een begrip en is om de hoek bij de Felis Hoeve.
Hier leert u over de glaskunst en de historie van glas. U wandelt langs glaswinkels, het glascentrum, galeries en musea. In het glascentrum kunt u het glasblazen van dichtbij beleven. Ook een bezoek aan het glas-museum met historische en hedendaagse glaskunst van bekende ontwerpers, mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Leerdam.
www.nationaalglasmuseum.nl

Fort Asperen
Wandelroute of fietsroute naar het fort Afstand vanaf de Felis Hoeve 1,5 km via de Lingedijk of 4 km via Acquoy.

Fort Asperen is onderdeel van de Hollandse Waterlinie en wordt in de winter bewoond door een kolonie vleermuizen die daar hun winterslaap houden.
In de zomermaanden zijn er culturele manifestaties. Een bezoek aan het fort kunt u combineren met een wandeling of fietstocht via het historische dorpje Acquoy. De route loopt vanaf de Felis Hoeve achter het dorpje langs, voorbij monumentale stadsboerderijen met uitzicht op de Linge en oeverwallen. Via een onverhard pad bereikt u Fort Asperen. Bij de naastgelegen taveerne kunt u eten en drinken en nagenieten van al het moois dat u onderweg hebt gezien.
Daarnaast zijn er binnen enkele kilometers nog eens het Geofort (openingstijden),
fort Vuren, Fort Everdingen en Werk aan het Spoel met Caatje aan de Lek.
www.kunstfortasperen.nl

Aquazoo in Leerdam,
Een unieke onderwaterwereld.
Op slechts 1,2 kilometer van de Felis Hoeve.

Graag laten wij u alles weten over onze unieke onderwaterdierentuin Aqua Zoo in Leerdam. Een bezoek hieraan zal u een weldadige rust geven. Het geeft u ook een overzicht van de vele soorten vissen en lagere diersoorten afkomstig uit verschillende werelddelen. Zo komt u oog in oog te staan met zoet- en zoutwatervissen, zoals haaien, piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen, enz., maar u ziet ook gifkikkers, zeepaardjes, schildpadden, kleurrijke koralen en anemonen.
www.aquazoo-leerdam.nl

Bridge – het museum van het kaartspel
In het museum ontdekt u bijzondere, speciale,vreemde en onverwachte voorwerpen rondom kaartspelen zoals o.a. Bridge.
Zeep, koffie, serviezen, kleding en postzegels…zelfs Bridge kroepoek is er te vinden.
www.bridgemuseum.nl

Nog even een avondwandeling rond het natuurgebied de Lappenheide t.o. de Felis Hoeve brengt u terug naar de oertijd. Vele soorten vogels vinden daar hun habitat of ervaren deze plas als een welkom tussenstation voor het vlucht naar het zuiden (niet altijd open).

Natuurgebied de Lappenheide (foto Wim van Velzel)

Kano, fiets of een sloep huren 
Vaarroute over de Linge.
Lengte 13 en 25 km.
Afstand vanaf Felis Hoeve 2 – 6 km.

In de omgeving van de Felis Hoeve zijn kano-verhuurbedrijven en plaatsen waar u met een kano te water kunt. De Linge is een echte kano rivier. Er zijn voor kanovaarders voorzieningen aangelegd zoals steigers waar u kunt rusten en even de benen kunt strekken en overdraagplaatsen bij stuwen.
Langs de Linge staan kilometerpaaltjes zodat u kunt zien waar u bent.
U kunt vanaf Leerdam een route van 13 km volgen richting Gorinchem of van 25 km richting Geldermalsen, korter kan natuurlijk ook.
U kunt ook terecht bij kano-verhuurbedrijven voor leuke fiets- en kano-arrangementen.

Verdere tips:
www.stroomhuisneerijnen.nl
www.geofort.nl
www.slotloevestein.nl
www.rodekruisbloesemtocht.nl
www.lingeweb.nl